Gezondheidsdeskundigen wijzen voortdurend ons de vis inname te verhogen in onze voeding, visvlees is licht verteerbaar en bevat omega vetzuren die als zeer gunstig worden beschouwd voor het lichaam. Echter, niet alle vissen voldoen aan deze criteria. Namelijk, kweek tilapia, is ver weg van een gewone vis die u zou eten.

Het is een witte vis, mild van smaak, zeer goedkoop om te broeden en wat blijkbaar verbazingwekkend goed verkoopt, waarschijnlijk te wijten aan de lage prijs. Tilapia is gemakkelijk om te koken, en is zoals graatloos ook vel loos, veel mensen genieten ervan.

Echter, het gebruik daarvan is soms serieus problematisch. Namelijk, de meerderheid van de tilapia wordt niet gekweekt in natuurlijke omstandigheden, maar wordt gekweekt in bio plaatsen. In tegenstelling tot de wilde Tilapia die algen en planten eet, kopen we de tilapia in de winkels die uit de bio-industrie komen, waar ze verschillende soorten voer en meststoffen voeren.

Daarnaast kunnen viskwekerijen een heleboel chemicaliën gebruiken om de Tilapia vis levend te houden en hen door te kweken. Broed fabriek- gefokt Tilapia wordt vaak gevoed met maïs en soja die beschikbaar zijn in grote hoeveelheden, waardoor de kosten van tilapia fokken kosten besparend zijn.

Omdat veel chemicaliën gebruikt word tijdens de kweek, kunnen deze zelfde schadelijke stoffen terecht komen in ons lichaam wanneer we deze vis consumeren. Broederij gekweekte vis geven niet de benodigde voedingsstoffen dat men normaal krijgt van het eten van vis.

Bijgevolg van de consumptie van broederij gekweekte tilapia vis kan een tal van schadelijke gevolgen hebben voor het lichaam, zoals hart-en vaatziekten, astma en gewrichtsontsteking veroorzaken. Gekweekte tilapia bevat zelfs een kankerverwekkende stof, bekend als carcinogeen.

Mits u uw goede gezondheid wilt behouden en de mogelijke schadelijke effecten wilt vermijden, moet u tilapia kweekvis uit je normale dieet verwijderen, omdat het meer kwaad brengt dan voordelen voor uw lichaam.